13:11 12.02.2018

Затримці впровадження угоди про асоціацію Україна-ЄС не може бути жодного виправдання

2 хв читати
Затримці впровадження угоди про асоціацію Україна-ЄС не може бути жодного виправдання

 Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі вважає, що слід припинити практику гальмування Верховною Радою важливих для впровадження угоди про асоціацію законодавчих ініціатив.

"Не може бути жодного виправдання затримці впровадження угоди: вона має здійснюватися швидко й повною мірою, і відповідальність за це лежить на українській владі, особливо на народних депутатах, обраних, щоб представляти український народ і приймати рішення від його імені. На жаль, на сьогодні багато важливих законопроектів застрягають у Верховній Раді без руху. Таку практику слід подолати", - йдеться в статті голови Представництва ЄС, оприлюдненій на сторінці видання "Європейська правда" в понеділок.

Х.Мінгареллі нагадав про необхідність конструктивного й ефективного діалогу українського парламенту з іншими основними гравцями, зокрема урядом та президентом.

"Реєстрація законопроектів, що суперечать чи навіть шкодять угоді про асоціацію/ЗВТ, таких як законопроект "Купуй українське, плати українцям!", може призвести до втрати Україною міжнародної репутації та порушення зобов'язань, узятих нею у відносинах з ЄС, якщо вони не будуть переглянуті", - наголосив дипломат.

Х.Мінгареллі зазначив, що законодавчі завдання та зобов'язання України у рамках угоди про асоціацію з ЄС заслуговують на сфокусованішу роботу над законодавчими ініціативами.

"Партнерство ЄС з Україною - це не відносини між донором й отримувачем, а взаємини, які спираються на рівносильний внесок і прагнення обох сторін. Європейському Союзу потрібно побачити реформи для їхньої підтримки", - зазначив дипломат.

Х.Мінгареллі додав, що Євросоюз також надалі приділяє особливу увагу антикорупційному законодавству та забезпеченню незалежності, оперативної спроможності й ефективності антикорупційних інституцій в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА