13:47 12.02.2018

Порошенко: Путін не виконує взятих на себе обіцянок - після укладення "Мінська" у війні було вбито 824 людини

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко зазначає, що Росія за бажанням її президента Володимира Путіна може в будь-який момент спробувати загострити ситуацію в Українській державі, а в підконтрольних Москві районах Донбасу зосереджений значний російський військовий контингент.

"У Путіна в Україні стільки армії, що він у будь-який момент може сприяти загостренню становища, якщо йому заманеться. Я одного разу розповідав канцлеру (ФРН Ангелі – ІФ) Меркель: Ви можете собі уявити, що на Сході Україні наразі перебуває більше танків, аніж є в наявності в бундесверу? На цій невеликій території розташовані 600 танків", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю німецькому виданню Bild, повідомляє Адміністрація президента України в понеділок.

Говорячи про Мінські угоди, глава Української держави наголосив, що це був найважчий момент, коли у лютому 2015 року від куль регулярної російської армії щодня гинуло майже 25 українських солдатів. "У Мінську ми просиділи 19 годин без сну, без їжі. Потім було досягнуто домовленості, чого не сталося б без підтримки федерального канцлера Ангели Меркель", - нагадав він і висловив подяку федеральному канцлеру ФРН.

Водночас П.Порошенко додав: "Однак, як знає весь світ: президент РФ не дотримується взятих на себе обіцянок. Завжди, коли він хоче, він сприяє черговій ескалації".

За словами президента України, йдеться в оприлюдненому повідомленні, "після укладення Мінських домовленостей у війні було вбито 824 людини".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА