14:50 12.02.2018

Київ готовий обміняти затриманих на Донбасі російських солдатів на Сущенка та інших утримуваних в РФ українців

1 хв читати
Київ готовий обміняти затриманих на Донбасі російських солдатів на Сущенка та інших утримуваних в РФ українців

Україна готова обміняти затриманих на Донбасі російських солдатів на утримуваних у Росії українців, зокрема на заарештованого російською владою українського журналіста Олега Сенцова, заявив глава Української держави Петро Порошенко в інтерв'ю австрійському виданню Profil.

"Ми хочемо повернути наших українців, затриманих у Росії. Вчора (8 лютого - ІФ) був день народження відомого журналіста Романа Сущенка ... Ми готові відпустити російських солдатів, які прийшли в мою країну як убивці, в обмін на звільнення Сущенка. Незабаром буде чотири роки з дня, як опинився в російському полоні знаменитий режисер Олег Сенцов з Криму. Сущенко, Сенцов, багато кримських татар: ми хочемо повернути їх", - сказав глава Української держави.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. Українського режисера визнали винним у створенні на території півострова терористичного угруповання. Верховний суд РФ пізніше визнав законним винесений вирок. Влада України неодноразово називала справу О.Сенцова політично мотивованою.

Про затримання українського журналіста Р.Сущенка під час нібито "проведення шпигунської акції" в Москві ФСБ повідомила 3 жовтня 2016 року. Р.Сущенку висунуто обвинувачення в шпигунстві (ст. 276 КК РФ), свою провину він заперечує. Лефортовський суд Москви продовжив арешт Р.Сущенка до 30 березня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА