17:03 12.02.2018

Нардеп Семенченко: Намір видворити з України Саакашвілі свідчить про неправдивість інформації про контакти політика з Курченком

2 хв читати
Нардеп Семенченко: Намір видворити з України Саакашвілі свідчить про неправдивість інформації про контакти політика з Курченком

 Намір вислати з України екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі після заяв генерального прокурора України Юрія Луценка про нібито його співпрацю з бізнесменом Сергієм Курченком свідчить про обман з боку генпрокурора, вважає народний депутат фракції "Самопоміч" Семен Семенченко.

"Щодо Саакашвілі: якщо генеральний прокурор заявляє, що є докази співпраці Саакашвілі з Курченком, і замість того, щоб довести це в суді, обвинувачувану людину викрадають і вивозять із країни, це доказ того, що він просто брехав, брехав усьому нашому суспільству", - сказав С.Семенченко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Народний депутат розцінює затримання М.Саакашвілі як розправу з політичними конкурентами.

Водночас С.Семенченко зазначив, що ситуація навколо М.Саакашвілі не позначиться на акції, яку проводитьрРух "Визволення" біля будівлі Верховної Ради.

17 жовтня 2017 року біля будівлі українського парламенту відбулася акція "За велику політичну реформу" з вимогами скасувати депутатську недоторканність, упровадити пропорційну систему виборів за відкритими списками та створити Антикорупційний суд. У заході взяли участь деякі політичні сили та громадські організації.

19 жовтня кілька політичних сил заявили про намір продовжувати вимагати виконання їхніх вимог іншими методами та пішли з наметового містечка біля ВР. Водночас "Рух нових сил" М.Саакашвілі, прихильники народних депутатів від "Самопомочі" Єгора Соболєва та С.Семенченка вирішили залишатися в наметах.

Пізніше Ю.Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, котрий переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні, та продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий із С.Курченком. Його соратник Давід Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж, і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА