19:20 15.02.2018

Кабмін вніс до ВР законопроект про уточнення перехідних положень у законі про освіту

2 хв читати
Кабмін вніс до ВР законопроект про уточнення перехідних положень у законі про освіту

Кабінет Міністрів України зареєстрував у парламенті проект закону про внесення змін до пункту з розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення" закону про освіту щодо уточнення деяких положень.

Як повідомляється на сайті українського парламенту, відповідний законопроект №8046 уряд вніс у четвер, 15 лютого 2018 року.

Водночас станом на 19:00 четверга тексту законодавчої ініціативи на сайті ВР немає.

Як повідомлялося, напередодні 14 лютого Кабінет Міністрів України схвалив і передав до ВР законопроект, яким пропонується продовжити перехідний період імплементації мовної статті закону "Про освіту" з 2020 до 2023 року.

За словами міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, цю зміну необхідно ухвалити для реалізації пропозицій Венеціанської комісії. У свою чергу це дасть змогу плавніше імплементувати мовні статті щодо національних меншин.

Раніше, 28 вересня 2017 року набув чинності закон України "Про освіту", який, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але, відповідно до освітньої програми, можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома й більше мовами - державною, англійською, іншими офіційними мовами Європейського Союзу. Особам, які належать до національних меншин, гарантується право на навчання рідною мовою поряд з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладів дошкільної та початкової освіти.

Міністерство закордонних справ Угорщини 26 вересня заявило про намір країни блокувати зближення України та ЄС через закон про освіту. МЗС України направило закон на експертизу до Венеціанської комісії.

8 грудня Міністерство освіти і науки України повідомило, що Венеціанська комісія не підтримала обвинувачення Угорщини у звуженні прав національних меншин у статті про мову навчання в законі України "Про освіту".

У МОН заявили про готовність імплементувати рекомендації комісії і розробили три моделі імплементації мовної статті в законі "Про загальну середню освіту".

Угорщина заблокувала проведення засідання Комісії Україна-НАТО в грудні 2017 року і низку зустрічей міністра оборони України Степана Полторака під час засідання міністрів оборони країн НАТО 14-15 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА