13:56 16.02.2018

Клімкін: Склад і кількість миротворців ООН на Донбасі - "технічне питання", а фундаментальним є політичне

2 хв читати
Клімкін: Склад і кількість миротворців ООН на Донбасі - "технічне питання", а фундаментальним є політичне

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що кількість миротворців ООН на Донбасі та склад миротворчих сил є "технічним питанням", фундаментальне питання - політичне.

"20 тисяч або 25 тисяч, або 15 тисяч - це дуже важливе питання, але я ризикну сьогодні сказати, що не це головне. Головне - це те, що Росія іде з Донбасу, виводячи свої сили та зброю, і передає контроль міжнародному співтовариству й нам. А як це відбуватиметься, в якій послідовності, це - фундаментальне питання, як ми маємо зробити формат цієї місії. А якщо ми прийдемо до цього політичного рішення, ми вирішимо, буде це 18 тисяч чи 25 тисяч", - сказав П.Клімкін, говорячи про доповідь щодо врегулювання ситуації на сході України, підготовлену експертом з ООН Колумбійського університету Ричардом Говеном та Інститутом Гадсона, яка, як очікується, буде представлена на Мюнхенській конференції з безпеки.

При цьому глава МЗС України наголосив, що крім питання чисельності миротворчого контингенту дуже важливим є також зазначений у цій доповіді поліцейський компонент і "питання, хто гарантуватиме безпеку та роззброюватиме незаконні формування на Донбасі".

"Хто заарештовуватиме, хто контролюватиме, хто роззброюватиме? Тому має бути поліцейський компонент. Там (у доповіді - ІФ) запропоновано 4 тисячі - можемо розмовляти", - сказав П.Клімкін, зазначивши, що російська сторона з такою позицією не згодна, у зв'язку з чим він прогнозує "дуже складну розмову" з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у п'ятницю ввечері в Мюнхені перед зустріччю глав МЗС "нормандської четвірки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА