19:37 21.02.2018

Порошенко та заступник держсекретаря США Салліван обговорили кроки, необхідні для миротворчої місії ООН на Донбасі

1 хв читати
Порошенко та заступник держсекретаря США Салліван обговорили кроки, необхідні для миротворчої місії ООН на Донбасі

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із заступником державного секретаря США Джоном Салліваном, під час якої сторони обговорили ситуацію на Донбасі, санкційну політику проти Росії, реалізацію реформ в Україні та активізацію двостороннього партнерства.

"Під час зустрічі було обговорено безпекову ситуацію на Донбасі, а також необхідні подальші кроки в рамках мирного врегулювання, зокрема щодо розміщення ефективної миротворчої місії ООН на Донбасі", - повідомляє в середу ввечері прес-служба глави Української держави.

П.Порошенко наголосив, що Україна спрямовує зусилля на врегулювання ситуації на Донбасі політико-дипломатичними методами на основі Мінських домовленостей. "У цьому контексті було окремо відзначено важливість ухвалення закону про реінтеграцію", - йдеться в інформації.

"Сторони підтвердили необхідність продовження скоординованої політики санкцій щодо РФ до повного виконання нею Мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом", - повідомляють у прес-службі президента.

Також співрозмовники порушили питання реалізації програми реформ в Україні, зокрема у рамках продовження співробітництва України з МВФ. Так, було наголошено на важливості ухвалення законопроектів про створення Антикорупційного суду та про національну безпеку України.

Президент України та заступник держсекретаря США обговорили питання активізації діяльності двосторонніх інституційних механізмів співпраці з метою зміцнення українсько-американського стратегічного партнерства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА