11:48 22.02.2018

МЗС Білорусі закликає до активної роботи над питанням про миротворців на Донбасі всіх, зацікавлених у мирі в Україні

2 хв читати
МЗС Білорусі закликає до активної роботи над питанням про миротворців на Донбасі всіх, зацікавлених у мирі в Україні

Білорусь закликає всі сторони, зацікавлені в мирному врегулюванні конфлікту на сході України, до активної роботи над питанням про введення миротворців на Донбас, заявив у четвер прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик на брифінгу в четвер у Мінську.

"Щодо практичної реалізації ідеї миротворчого контингенту на сході України, то над нею потрібно працювати - працювати всім, кого щиро цікавить примирення в Україні та регіоні", - сказав Д.Мирончик на брифінгу в четвер у Мінську.

"Стосовно нас, то ми свою принципову готовність визначили й підтвердили на найвищому політичному рівні ще у 2014 році", - зазначив білоруський дипломат.

За його словами, 26 лютого в Мінську планується проведення міжвідомчих українсько-білоруських консультацій, у яких візьмуть участь перший заступник міністра закордонних справ Білорусі Андрій Євдоченко і заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

Відповідаючи на запитання, чи планується обговорення теми врегулювання конфлікту на Донбасі на майбутніх консультаціях, прес-секретар зазначив, що "політичні консультації між міністерствами закордонних справ тому так і називаються, що мають широкий порядок денний".

"Ми ніяк не обмежуємо наших українських партнерів у тих питаннях, які ми готові обговорювати з ними", - наголосив Д.Мирончик.

За його словами, до порядку денного консультацій внесено питання двосторонньої взаємодії в політичній, економічній, гуманітарній та інших сферах. Також сторони розглянуть хід підготовки до першого білорусько-українського міжрегіонального форуму, який відбудеться у 2018 році в Гомелі.

"Україна була й залишається одним із найважливіших політичних і торговельно-економічних партнерів", - сказав представник МЗС Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА