13:45 26.02.2018

Дострокові парламентські вибори в Україні можуть бути вигідні президенту Порошенку, заявив Ляшко

2 хв читати
Дострокові парламентські вибори в Україні можуть бути вигідні президенту Порошенку, заявив Ляшко

Проведення дострокових виборів до Верховної Ради України може бути вигідне президенту України Петру Порошенко в разі його можливого програшу на наступних президентських виборах, вважає лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

"Питання, яке сьогодні обговорюється в парламенті й у політичному колі, - дострокові вибори. Дострокові вибори парламенту ініціює президент Порошенко. Для чого він хоче дострокові вибори? Для того щоб перед президентськими виборами за рахунок фальсифікації виборів на мажоритарці набрати в парламенті нову більшість", - сказав О.Ляшко журналістам у понеділок у Києві.

Він припустив, що такий варіант розвитку подій може бути прийнятний для П.Порошенка в разі, якщо він програє президентські вибори навесні 2019 року, щоб мати можливість обійняти посаду прем'єр-міністра.

Раніше цього дня під час погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп Верховної Ради заступник голови депутатської групи "Воля народу" Степан Івахів висловився про можливі дострокові парламентські вибори в Україні.

На це відреагував голова Верховної Ради Андрій Парубій: "Під час погоджувальної ради я почув уже кілька виступів про дострокові вибори. Давайте цю тему відкладемо. Скільки працює Верховна Рада, стільки й ходять чутки про дострокові вибори. Я не маю сумнівів, що сценарій дестабілізації та дострокових виборів - це зовнішній сценарій".

При цьому спікер наголосив, що наступні парламентські вибори відбудуться згідно з Конституцією України останньої неділі жовтня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА