12:40 27.02.2018

Саакашвілі заявляє про непричетність "Руху нових сил" до сьогоднішньої акції біля ВР

2 хв читати
Саакашвілі заявляє про непричетність "Руху нових сил" до сьогоднішньої акції біля ВР

Лідер партії "Рух нових сил", екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі спростовує заяву народного депутата України Антона Геращенка про те, що акцію у вівторок біля Верховної Ради організував "Рух нових сил".

"Ні я, ні "Рух нових сил" ніякого відношення до сьогоднішньої акції перед Радою не мають", - написав політик на своїй сторінці у Facebook.

У свою чергу партія "Рух нових сил" ("РНС") заявила, що не брала участі в організації акції 27 лютого, і їхніх представників уже немає в наметовому містечку. "Представники "РНС" уже понад місяць не присутні в наметовому таборі. Наш протест вийшов за межі наметового табору біля парламенту. Шлях нашої боротьби - це масовий мирний протест", - ідеться в заяві партії на її сторінці в соцмережі Facebook.

У "РНС" наголосили, що підтримують мирні протести проєвропейської демократичної опозиції проти олігархічного режиму. "Вважаємо, що їх успіх залежить від чіткої координації дій із політичними партнерами та спроможності організаторів уникати провокацій з боку влади", - зазначили в партії.

Як повідомлялося, у вівторок уранці між учасниками акції біля Верховної Ради та правоохоронцями сталися сутички. Протестувальники кидали в бік правоохоронців вибухові пакети та інші предмети.

Нардеп А.Геращенко з трибуни парламенту заявив, що перед Верховною Радою "злочинна організація "Рух нових сил" М.Саакашвілі організувала провокацію".

Він також повідомив, що двоє правоохоронців постраждали, дев'ятьох учасників протесту затримали.

17 жовтня 2017 року біля Верховної Ради в Києві зібрався мітинг, у якому взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, з вимогою скасування депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду та впровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками. Учасники мітингу заявили, що акція безстрокова, та встановили намети.

19 листопада більшість громадських організацій заявили про наміри продовжувати протест "іншими методами" й залишили наметове містечко. Водночас "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі прийняв рішення продовжувати акцію біля Верховної Ради, в наметах також вирішили залишатися прихильники депутатів від "Самопомочі" Є.Соболєва та Семена Семенченка.

Наметове містечко складається з двох частин, одна з них розташована на проїжджій частині вул. Грушевського. Поліція закликала мітингувальників прибрати намети з проїжджої частини вул. Грушевського, але вони проігнорували заклики. 26 листопада один із наметів горів, ніхто не постраждав. Ще одне наметове містечко облаштоване неподалік у Маріїнському парку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА