20:18 01.03.2018

ВР прийняла за основу законопроект про ефективне управління правами у сфері авторського права

1 хв читати
ВР прийняла за основу законопроект про ефективне управління правами у сфері авторського права

Верховна Рада України прийняла в першому читанні урядовий проект закону (№7466) про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського та суміжних прав.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за таке рішення проголосували 244 народні депутати на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, цей документ у разі його затвердження дасть змогу реформувати систему колективного управління в Україні з урахуванням вимог сьогодення, встановити процедуру контролю за діяльністю організацій колективного управління з боку суб'єктів авторського права і суміжних прав та держави у разі необхідності.

"Такі зміни допоможуть удосконалити процес управління майновими правами суб'єктів авторського права та суміжних прав, що приведе до збільшення зборів винагороди для творців, сприятиме покращенню іміджу України на міжнародній арені", - йдеться в супровідному документі.

У пояснювальній записці також зазначено, що проект закону розроблено в рамках плану виконання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Згідно із законопроектом пропонують встановити порядок та вимоги для акредитації та реєстрації організацій колективного управління, особливості наповнення Реєстру таких організацій.

Автори законодавчої ініціативи пропонують врегулювати питання збору, розподілу та виплати винагороди організаціями колективного управління.

Під час розгляду проекту закону на пленарному засіданні ВР багато народних депутатів висловили думку, що законопроект "сирий" і потребує суттєвого доопрацювання до другого читання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА