08:29 03.03.2018

У Польщі заявили про намір стягнути з Німеччини репарацій на $ 850 млрд

2 хв читати
У Польщі заявили про намір стягнути з Німеччини репарацій на $ 850 млрд

Польща має намір стягнути з Німеччини $ 850 млрд у вигляді репарацій - саме в таку суму польська влада оцінює збитки, завдані країні військами вермахту під час Другої світової війни. Про це заявив голова комісії з репарацій сейму Аркадіуш Мулярчик, повідомляє портал Rp.pl.

Він зазначив, що комісія в поточному році надасть уряду оціночний звіт щодо суми відшкодувань, які Польща могла б вимагати від Німеччини. Мулярчик підкреслив, що прийдешній звіт буде складено на основі аналогічної доповіді, складеної ще після війни. Політик додав, що питання з репараціями досі не врегульовано.

За його словами, мова йде про "величезні, але обґрунтовані суми", які відшкодують збиток від руйнування польських міст і сіл, економічної і промислової інфраструктури, а також "втрачений демографічний потенціал".

Разом з тим, Мулярчик підкреслив, що отримати компенсацію від Німеччини "реальніше", ніж від Росії. На думку політика, в Росії "не дотримуються міжнародного права".

У вересні 2017 року польські експерти оцінили збитки, викликані Німеччиною в роки Другої світової війни, в $ 48,8 млрд. Тоді фахівці заявляли, що Польща зазнала найбільших людських і ресурсних втрат в Європі. На підставі цього експерти прийшли до висновку, що вимоги компенсації від Німеччини законні. У свою чергу, в Берліні вказали на резолюцію польського кабміну, прийняту в 1953 році. У ній визнавалося, що Німеччина виконала свої зобов'язання перед Польщею.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА