07:23 04.03.2018

"Батьківщина", "Громадянська позиція", РНС і ще кілька опозиційних партій засудили штурм наметового містечка під Радою

2 хв читати
"Батьківщина", "Громадянська позиція", РНС і ще кілька опозиційних партій засудили штурм наметового містечка під Радою

Низка українських опозиційних політичних сил назвали злочином дії правоохоронців щодо активістів наметового містечка біля Верховної Ради в суботу.

"Вранці 3 березня близько тисячі спецназівців напали на табір протестувальників на площі Конституції. Ветеранів, які в 2014-2015 роках проливали кров на Сході країни, жорстоко побили і поставили на коліна. Десятки людей були затримані. Ми вважаємо такі дії влади злочином", - йдеться в спільній заяві "Батьківщини", "Громадянської позиції", "Руху нових сил", Громадського руху "Хвиля", Європейської партії України, "Народного контролю" і партії "Альтернатива".

Опозиційні сили вважають аргументи керівників силових структур про те, що учасники протесту нібито готували захоплення Верховної Ради, "свідомою брехнею". "Протест, який тривав з 17 жовтня 2017 року, залишався мирним, всі провокації і насильство здійснювали виключно представники влади", - наголошується в заяві.

На їхню думку, українська влада хоче таким чином продемонструвати, що будь-який мирний протест в країні буде дискредитований, а його учасники - покарані.

"Ми запевняємо українців, що докладемо всіх зусиль, щоб цей план не був втілений в життя. Ми висловлюємо співчуття тим, хто постраждав від дій нових беркутівців. Після зміни влади всі ті, хто приймав рішення про придушення мирного протесту і втілював його в життя, відповідатимуть за законом", - підкреслюють у своїй заяві опозиційні партії.

Як повідомлялося, 3 березня поліція очистила наметове містечко під Верховною Радою від протестуючих. Правоохоронці стверджують, що вилучили під час проведення слідчих дій в наметовому містечку предмети, схожі на гранати, а саме: 9 гранат РГД-5, "коктейлі Молотова".

У відділення поліції були доставлені більше сотні людей, які чинили опір силовикам. Начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко повідомив, що всього в управління поліції було доставлено 111 осіб, на 4 з них складено адміністративні протоколи, ще з 8 спілкуються правоохоронці, інших відпустили. За його словами, в лікарняні установи звернулося 13 осіб, які перебували в наметовому містечку, і 7 співробітників поліції.

Народний депутат Єгор Соболєв пізніше повідомив, що правоохоронці Шевченківського і Печерського райвідділів відпустили всіх 112 активістів.

Прокуратура Києва зареєструвала кримінальне провадження про можливе перевищення службових повноважень поліцейськими під час подій в наметовому містечку біля Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА