14:00 06.03.2018

Чим більше українці знають жінку-політика, тим менше їй довіряють - опитування КМІС

2 хв читати
Чим більше українці знають жінку-політика, тим менше їй довіряють - опитування КМІС

Соціологи відзначають кореляцію між рівнем популярності жінки-політика та довірою до неї з боку українців, вираженою формулюванням "чим більший рівень знайомства - тим вищий рівень недовіри".

Відповідно до проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) дослідження, результати якого оприлюднено у вівторок, під час опитування респондентам зачитувалися імена деяких жінок - українських громадських і політичних діячів. Для кожного з названих імен опитувані мали сказати, чи знають вони, чули що-небудь або ж читали про цих осіб. У разі, якщо респонденти "знають" названу особу, то вони мали відповісти на запитання: "Наскільки ви довіряєте чи не довіряєте їй?"

Результати опитування свідчать, що найвідомішими із запропонованих соціологами жінками-політиками є голова фракції "ВО "Батьківщина" у Верховній Раді Юлія Тимошенко (98% опитаних), позафракційний нардеп Надія Савченко (95%), депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Ольга Богомолець (77%), перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко (74%).

При цьому заступник спікера парламенту Оксана Сироїд (47%) та уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська (35%) мають найменшу серед озвучених соціологами популярність.

Загалом опитування засвідчило, що "рівень довіри до всіх жінок нижчий, ніж рівень недовіри".

Так, найменший рівень довіри в українців до В.Лутковської (6%), О.Сироїд (8%) і Н.Савченко (10%), а найбільший - до О.Богомолець (18%), Ю.Тимошенко (17%) та І.Геращенко (15%).

Водночас, ідеться в опублікованому релізі, "за балансом довіри та недовіри (відсоток тих, хто довіряє, мінус відсоток тих, хто не довіряє) найкращі показники в О.Сироїд і В.Лутковської (-11%), далі О.Богомолець (-14%) та І.Геращенко (-19%), потім Ю.Тимошенко (-44%), Н.Савченко (-56%).

Опитування проводилося з 9 по 18 лютого в 110 населених пунктах у всіх областях України, крім Автономної Республіки Крим, за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. Методом інтерв'ю опитано 2043 респондентів. Опитування в Луганській і Донецькій областях проводилося тільки на підконтрольній українській владі території.

Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА