19:26 06.03.2018

Порошенко обговорив з Пенсом санкції проти РФ, миротворчу місію на Донбасі, реформи в Україні

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом Сполучених Штатів Америки Майклом Пенсом, повідомляється на офіційному сайті глави Української держави у вівторок.

"П.Порошенко наголосив на важливості подальшого тиску на Росію для забезпечення належного виконання нею безпекових аспектів Мінських домовленостей. Він висловив подяку за недавнє рішення президента США Дональда Трампа продовжити на рік відповідні санкції проти Росії. Віце-президент Пенс підкреслив важливість збереження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей і повернення Криму Україні", - йдеться в повідомленні.

Сторони розглянули перспективи розгортання ефективної миротворчої місії ООН в рамках обговорення подальших кроків з метою мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

П.Порошенко подякував США за послідовну підтримку України в проведенні внутрішніх реформ, а також за військову допомогу. Він підкреслив, що надання Україні американського оборонного озброєння зброї є важливим позитивним сигналом для інших партнерів нашої країни і застереженням для російського агресора.

М.Пенс зазначив, що США і надалі підтримуватимуть Україну в її боротьбі за територіальну цілісність і суверенітет. Він також відзначив прогрес України у впровадженні реформ, зокрема, у створенні Антикорупційного суду.

П.Порошенко і М.Пенс відзначили активний розвиток українсько-американського торговельно-економічного співробітництва, зокрема, початку масштабного проекту із закупівлі американських локомотивів General Electric, а також поставки американського вугілля в Україну.

Співрозмовники також обговорили графік подальших двосторонніх контактів на вищому рівні в поточному році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА