14:07 07.03.2018

Закон про військово-консалтингову діяльність надасть можливість легально працевлаштувати учасників АТО

2 хв читати
Закон про військово-консалтингову діяльність надасть можливість легально працевлаштувати учасників АТО

Законодавче забезпечення в Україні військово-консалтингової діяльності сприятиме розвитку військової галузі в Україні, вважає автор відповідного законопроекту, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Валерій Карпунцов.

"Частина проблематики (адаптації учасників АТО - ІФ), яку могло б вирішити нормування військово-консалтингової діяльності - це не створення приватних військових компаній, це не створення олігархічних армій - це саме створення військово-консалтингової діяльності із залученням фахівців, які мають навики, вміння, досвід їх застосувати за межами України. Легально, відповідно до нашого законодавства і законодавства територіальної юрисдикції, де вони застосовуватимуть свої вміння", - сказав Карпунцов на прес-конференції в середу в Києві.

Народний депутат зазначив, що проблеми фінансового забезпечення, працевлаштування, відсутність можливості для учасників АТО, які повернулися в мирне життя, легально застосувати свої навички та вміння, призводить до того, що вони іноді змушені заробляти незаконним шляхом.

У зв'язку з цим, на думку В.Карпунцова, доцільно законодавчо забезпечити можливість здійснення військово-консалтингової діяльності українських компаній за кордоном. Водночас, зазначив автор законопроекту, держава здійснюватиме ліцензування такої діяльності, інспектуватиме навчальні полігони таких компаній, а також моніторитиме використання ними зброї. "Ці речі дадуть точки зростання військовому напрямку в Україні", - сказав народний депутат.

"Ми переживаємо, щоб цей потенціал, ця можливість зростання і держави, і економічного для громадян, забезпечення їхніх сімей, не стала інструментом, що буде використаний всередині нашої держави шляхом політичного шантажу або для того, щоб впливати на політику", - пояснив він.

Політик наголосив, що військово-консалтингову діяльність дозволено буде здійснювати лише за межами України.

За його словами, до розробки відповідного законопроекту залучали фахівців у цій сфері, проте в цьому не брали участь штатні експерти Міністерства оборони і Міністерства внутрішніх справ України.

У свою чергу заступник командира окремого загону спеціального призначення "Азов" зартилерії Вадим Зіньків зазначив: "Цей законопроект не для того, щоб заснувати щось, а для того, щоб унормувати те, що вже є".

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, В.Карпунцов зареєстрував законопроект №8093 про військово-консалтингову діяльність 5 березня. Як наголошується в документі, законопроект визначить поняття, правові основи організації, порядок створення і діяльності суб'єктів військово-консалтингової діяльності, які надають послуги військового та охоронного характеру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА