19:25 12.03.2018

Черниш і Могеріні обговорили можливість створення на Донбасі зон безпеки

2 хв читати
Черниш і Могеріні обговорили можливість створення на Донбасі зон безпеки

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш і верховний представник ЄС із закордонних справ і з питань політики безпеки Федеріка Могеріні обговорили перспективу створення зон безпеки на Донбасі, а також необхідність комунікаційної кампанії на підконтрольній і окупованій території.

"В.Черниш і Федеріка Могеріні під час зустрічі обговорили перебіг переговорів у Мінську і можливість створення зон безпеки. Також верховний представник ЄС наголосив на важливості досягнення мирного порядку денного в Україні", - йдеться в повідомленні МінТОТ у "Твіттері".

Сторони також звернули увагу на необхідність проведення комунікаційної кампанії для населення як на підконтрольній, так і окупованій території України, з метою донесення інформації про те, що робить уряд і партнери для населення, яке потерпає від конфлікту.

Окрім того, В.Черниш і Ф.Могеріні обговорили роботу СММ ОБСЄ на Донбасі і складнісь діяльності представників ОБСЄ на непідконтрольній Україні території.

Згідно з інформацією на сайті МінТОТ, співрозмовники також розглянули питання гуманітарного розмінування і екологічну ситуацію на Донбасі.

В.Черниш і Ф.Могеріні обговорили необхідність гуманітарного розмінування на сході країни і підготовку навчальних програм для жителів територій уздовж лінії зіткнення щодо безпечної поведінки з вибухонебезпечними предметами.

"Верховний представник ЄС висловила занепокоєння з приводу екологічної ситуації на Донбасі. Міністр, в свою чергу, повідомив про підготовку зусиллями МінТОТ комплексного звіту про екологічну небезпеку на сході України, як на підконтрольній, так і на тимчасово окупованій території, що найближчим часом буде представлена громадськості з рекомендаціями із запобігання таких небезпек", - зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА