18:44 13.03.2018

Закон про нацбезпеку необхідний для подальшої реформи оборонного сектора - Фріз

1 хв читати
Закон про нацбезпеку необхідний для подальшої реформи оборонного сектора - Фріз

Закон "Про національну безпеку", внесений до Верховної Ради президентом України, є необхідним документом для реформування державного сектора безпеки і оборони відповідно до стандартів і критеріїв НАТО, заявляє народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка", голова постійної делегації в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз.

Як повідомляється на офіційному сайті партії "Блок Петра Порошенка" у вівторок, під час спілкування з журналістами в парламенті депутат нагадала, що проект закону "Про національну безпеку" був розроблений спільно з фахівцями представництва НАТО і країн-членів Альянсу.

"Законопроект відповідає тому, що закладено в стратегічно-оборонному бюлетені, таким чином, є необхідним для подальшого здійснення реформування сектора безпеки і оборони України. Законопроект є базовим і буде певним чином вдосконалений між першим і другим читанням", - заявила І.Фріз.

За словами політика, законопроект закладає нову архітектуру управління Збройними силами України. "Нова структура управління дозволить якісно і ефективно керувати Збройними силами. Цивільний міністр оборони дасть можливість здійснювати демократичний цивільний контроль, впровадження якого постійно відзначають наші партнери", - зазначила вона.

І.Фріз підкреслила, що термінове ухвалення законопроекту надасть державі можливості ефективно здійснювати реформування сектору безпеки і оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА