21:07 15.03.2018

У ВР залишився тиждень для скасування е-декларування для антикорупціонерів

2 хв читати
У ВР залишився тиждень для скасування е-декларування для антикорупціонерів

У Верховної Ради України залишився один тиждень, щоб скасувати обов'язкове заповнення електронних декларацій для антикорупційних активістів, повідомив заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків.

"Залишився один тиждень для скасування електронних декларацій для антикорупційних активістів та вирішення проблем електронного декларування наглядових рад державних підприємств та іноземців. Реальних опцій не багато: законопроект №6674 (за основу і в цілому з урахуванням зауважень Венеціанської комісії) або законопроект №6271 (за основу і в цілому), але з додаванням змін щодо електронного декларування членами наглядових рад та нерезидентами", - написав Д.Шимків на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Крім того, за його словами, можна внести відповідні поправки, що стосуються питань е-декларування для громадських організацій і членів наглядових рад держпідприємств, до інших проектів законів, які вже перебувають на етапі другого читання, або взагалі відстрочити минулорічні поправки "для вирішення питання політично".

"Реально - це лише два дні наступного тижня. Альтернатива - ганьба країни в міжнародному середовищі з 1 квітня", - зазначив заступник голови Адміністрації президента.

Як повідомлялося, Верховна Рада 23 березня 2017 року схвалила законопроект №6172, яким звільнила військовослужбовців рядових, сержантів і молодших офіцерів від обов'язку подавати е-декларації, але зобов'язала подавати е-декларації антикорупціонерів (керівників або членів вищого органу управління громадських об'єднань, які займаються діяльністю з протидії корупції), членів громадських рад при державних органах, кандидатів на виборні посади.

Президент України Петро Порошенко 10 липня 2017 року вніс до парламенту пакет законопроектів щодо обмеження е-декларування для антикорупційних громадських організацій.

17 жовтня заступник голови Адміністрації президента України Д. Шимків констатував, що наразі серед народних депутатів немає підтримки президентських законопроектів про публічну звітність громадських організацій, що передбачають скасування електронного декларування для членів антикорупційних неурядових громадських організацій.

26 лютого 2018 року керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов повідомив, що фракція "БПП" закликає народних депутатів до результативного голосування щодо президентських законопроектів про скасування електронного декларування громадських організацій (ГО) №6675 та №6674.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА