14:02 18.03.2018

Київ попереджав Москву про вжиття відповідних заходів, якщо незаконні вибори у Криму не будуть скасовані

2 хв читати
Київ попереджав Москву про вжиття відповідних заходів, якщо незаконні вибори у Криму не будуть скасовані

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко зазначає, що РФ не дозволила громадянам України в 2014 році брати участь у президентських і парламентських виборах в окупованих Криму та Донбасі, а також провести в цих регіонах місцеві вибори.

"Щодо того,що РФ вдасться до симетричної відповіді й закриє українські установи в день українських виборів й не дасть українцям проголосувати… то нагадаю, що Росія вже не дала українцям в окупованому Криму та на Донбасі обирати президента і ВР в 2014 і провести місцеві вибори. Росія буде робити все можливе для втручання в наступні вибори в Україні, аби завести проросійського президента і масовану п‘яту колону в ВР. Саме це, а не непрацюючі дільниці в я Росії, будуть загрозою", – написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.

При цьому вона зазначила, що РФ "буде робити все можливе для втручання в наступні вибори в Україні, аби завести проросійського президента і масовану п‘яту колону в ВР. Саме це, а не непрацюючі дільниці в я Росії, будуть загрозою", – вважає перший віце-спікер.

І.Геращенко, коментуючи недопущення в російське посольство і консульства РФ у день голосування на виборах президента 18 березня, також нагадала, що Верховна Рада два тижні тому ухвалила звернення до парламентів країн ЄС і G7, а також у міжнародних інституцій із закликом не визнавати ці вибори, "тому що вони фальсифіковані, зокрема у вкраденому Криму". "Якщо ми закликаємо світ не визнавати ці вибори... було б дивно, якби ці вибори відбувалися на території України", – зазначає вона.

Перший віце-спікер також нагадує, що МЗС України офіційно зверталося до РФ з вимогою скасувати незаконні вибори в Криму, і попереджало, що в іншому разі українська сторона буде змушена вжити відповідних заходів.

"Третє: питання безпеки. Ми не дозволимо будь кому в цей день вчинити провокації в дипломатичних установах іншої країни і потім це використовувати", – зазначила І.Геращенко.

Як повідомлялося, 16 березня було оприлюднено заяву МВС України, в якій повідомлялося, що 18 березня 2018 року режим охорони дипломатичних установ Російської Федерації на території України в Києві, Харкові, Одесі та Львові не передбачатиме доступу до цих об'єктів громадян РФ для голосування на виборах. Доступ до установ матимуть особи виключно з дипломатичним статусом. Інші особи і громадяни РФ цього дня на територію диппредставництв допускатися не будуть.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА