16:59 19.03.2018

Законопроект із нацбезпеки профільний комітет ВР може розглянути вже в середу

2 хв читати
Законопроект із нацбезпеки профільний комітет ВР може розглянути вже в середу

Робоча група продовжує підготовку президентського законопроекту №8068 про національну безпеку України, і, можливо, в середу, 21 березня, комітет з питань національної безпеки України його розгляне.

"Робоча група ще не закінчила працювати над законопроектом про національну безпеку", - розповів секретар комітету Іван Вінник на нараді комітету в понеділок.

Він нагадав, що експерти та народні депутати, які ознайомилися з текстом президентського законопроекту, пропонують розширити його та внести правки, які наблизять норми закону до стандартів НАТО.

"Ми ведемо чітке тлумачення загроз геополітичного характеру, зовнішнього та внутрішнього характеру, ведемо чинники, які створюють ризики національній безпеці", - сказав він.

Секретар комітету зазначив, що обговорюється питання про зміну статусу Служби безпеки України. "Ми таким чином починаємо процес реформування СБУ шляхом зміни її статусу. Пропонується назвати СБУ спеціальним органом з правоохоронними функціями та військовими формуваннями. Це кореспондується з Конституцією України", - сказав він.

"Таким чином, Служба безпеки, з одного боку, може забезпечувати повноваження з охорони, безпеки державного кордону. А з іншого боку, бути правоохоронним органом, але спеціальним, який виконуватиме суто функції, які має забезпечити Служба безпеки, а саме: контртерористична діяльність, антитерористична діяльність і в розвідувальних галузях", - пояснив І.Вінник.

Він також зазначив, що експерти та народні депутати пропонують утворити ще один комітет у Верховній Раді, який здійснюватиме контроль за органами, які відповідальні за національну безпеку України.

Також планується розширити систему громадянського контролю над цими органами.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", керівник комітету з питань Національної безпеки і оборони Сергій Пашинський запевнив присутніх, що запропоновані зміни буде погоджено з автором законопроекту і після цього комітет, можливо в середу, розгляне цей законопроект, щоб винести його на розгляд до зали в четвер. Проте С.Пашинський не виключив, що до середи роботу над законопроектом може бути не закінчено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА