14:31 20.03.2018

Україна і Катар підписали Угоду про "безвіз"

2 хв читати

За результатами переговорів президента України Петра Порошенка і еміра Катару шейха Таміма бін Хамада Аль Тані було підписано Угоду між урядами двох країн про взаємне скасування візових вимог.

"Хочу привітати всіх українців з тим, що нарешті нам вдалося домовитися і підписати Угоду про безвізові подорожі українців до Катару і катарців до України. Це надає ще більшої цінності українському паспорту. Це означає ще більшу повагу до українців. І будуть створені унікальні туристичні можливості для українців у Катарі і планується велика кількість катарців (які відвідають Україну - ред.) ", - цитує у вівторок П.Порошенка у вівторок прес-служба глави Української держави.

Президент також зазначив, що Доха є авіаційним хабом, з огляду на це було запущено два літаки на день з Києва.

Угода передбачає, що громадяни України і громадяни Держави Катар, користуються паспортами для виїзду за кордон, дійсними не менше 6 місяців з дати в'їзду до держави іншої сторони, можуть в'їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на її території терміном до 90 днів протягом 180 днів.

"Підписання документа сприятиме розвитку співпраці між Україною та Державою Катар, як у консульсько-правовій, так і економічній та гуманітарній сферах, це надасть можливість вивести на якісно новий рівень захист прав та інтересів юридичних і фізичних осіб України в Катарі, активізує контакти представників бізнесу обох країн, відкриє додаткові можливості для національних туристичних галузей, слугуватиме розширенню дружніх зв'язків між народами України і Держави Катар", - йдеться в інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА