15:40 20.03.2018

Нардеп Н.Савченко заявляє, що Банкова готувала її ліквідацію

4 хв читати
Нардеп Н.Савченко заявляє, що Банкова готувала її ліквідацію

Позафракційний народний депутат Надія Савченко стверджує, що отримала інформацію про наказ з Адміністрації президента України про її ліквідацію.

"Перший раз я отримала попередження, що є наказ Банкової про мою фізичну ліквідацію від Адміністрації президента, від Таранова (тоді заступник голови Адміністрації президента Андрій Таранов - ІФ), невдовзі після чого він загинув. Другий раз я отримала попередження від зовнішньої розвідки, що є наказ про мою ліквідації, знову-таки з Банкової", - сказала вона на брифінгу у вівторок у Києві.

За словами Н.Савченко, її сестра особисто їздила спілкуватися новим заступником глави Адміністрації президента Валерієм Кондратюком, "щоб це зупинити".

Нардеп зазначила, що загалом вона тричі отримувала інформацію про можливу її ліквідації. "Я зрозуміла, що четвертий раз мене можуть не попередити. Моїм завданням було якомога ближче наблизити тих, кому визначено було завдання про мою ліквідацію", - сказала Н.Савченко.

Вона спробувала пояснити, яким чином влада хотіла використовувати її для провокації та організації держперевороту.

Н.Савченко розповіла, що з нею зв'язалися люди (вона назвала їх "об'єкт А"), яким було поставлено завдання її ліквідувати, і вона стверджує, що "наблизила максимально близько до себе" цих людей, після чого вивела їх на своїх знайомих з ОРДЛО, які хотіли зробити переворот на непідконтрольних Києву територіях Донбасу.

За її словами, люди, що вийшли з неї на контакт, спробували створити таку ситуацію, щоб у майбутньому можна було організувати політичну провокацію. "Об'єктом А виконувалася робота, щоб вивести мене на найвищий рівень організації так званого перевороту", - заявила Н.Савченко

"Кожен раз, коли об'єкт А говорив, що потрібні гроші, мені потрібно їх знайти ... мені важливо було зрозуміти, звідки об'єкт А може прийняти гроші - з правого або з лівого боку. Об'єкт А сказав, що гроші можуть бути прийняті з будь боку - як зі Сходу, так і з Заходу", - розповіла вона.

"Я розуміла, що в об'єкта А є мандат від спецслужб, щоб здійснити таку операцію", - додала Н.Савченко.

Нардеп заявила, що генеральний прокурор України Юрій Луценко, аргументуючи необхідність зняття з неї депутатської недоторканності, апелюватиме до різного роду нібито доказів, Але, як стверджує нардеп, всі ці докази придумані. "Весь цей абсурд вони (влада - ІФ) написали самі", - сказала вона.

"Провокація вдалася, і це ще не кінець", - заявила Н.Савченко.

Як повідомлялося, 15 березня генпрокурор Юрій Луценко подав до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Н.Савченко. Окрім подань, генпрокурор подав до парламенту матеріали, якими обґрунтовуються ці подання (один том з 174 аркушів).

Ю.Луценко направив ці подання у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ч. 1 ст. 14 (підготовка до злочину), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 109; ч. 1 ст. 14год. 2 ст. 28, ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча), ч. 1 ст. 14 ч. 3 ст. 258 (терористичний акт); ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. На засіданні Верховної Ради 15 березня Ю.Луценко заявив, що слідство має незаперечні докази підготовки Н.Савченко терактів, зокрема вибухів у сесійній залі Верховної Ради.

19 березня представник президента в парламенті, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" заявила, що Верховна Рада розгляне подання генпрокурора України Юрія Луценка на притягнення позафракційного нардепа Н.Савченко до кримінальної відповідальності, її затримання і арешт в четвер, 22 березня.

"У середу розглядатиметься питання в (регламентному - ІФ) комітеті. Генпрокурор буде у четвер. Фракція БПП голосуватиме за всі три позиції - зняття недоторканності, арешт і затримання. Відео, яке ви побачите на засіданні, шокує все суспільство", - зазначила І.Луценко в понеділок увечері, коментуючи подання Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності Н.Савченко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА