16:44 22.03.2018

У ВР за ніч встановили на всіх проходах сканери для перевірки депутатів на наявність заборонених предметів - Парубій

2 хв читати
У ВР за ніч встановили на всіх проходах сканери для перевірки депутатів на наявність заборонених предметів - Парубій

Сканери для перевірки наявності у народних депутатів України заборонених предметів було встановлено в будівлі Верховної Ради за одну ніч, повідомив голова українського парламенту Андрій Парубій.

"Ми за одну ніч привезли сканери і встановили на всіх проходах для того, щоб не було елементу приниження, щоб тебе не перевіряли, а щоб ти, зайшовши, міг, як в аеропорту: покласти свої особисті речі, вони проїхали через сканер, ти пройшов - немає червоного сигналу - добре, є червоний сигнал - повернися, виклади ключі, щоб побачили, що у тебе нічого немає", - розповів А.Парубій журналістам в четвер вдень в Києві.

Спікер Верховної Ради висловив упевненість, що народні обранці досить швидко звикнуть до нової системи проходу в будівлю парламенту.

"Сьогодні був перший день дії закону. У нас було 2 прецеденти, і я переконаний, що день-два-три адаптуються всі, і всі будуть однакові й рівні, і ця система буде працювати, як вона працює в кожному аеропорту України", - зазначив А.Парубій.

Він також зазначив, що поки Верховна Рада не заплатила за це обладнання.

"Скажу відверто - поки що (гроші - ІФ) не були витрачені. Сканери довелося вольовим рішенням завозити сюди з інших підрозділів. Тому що підійшли кілька народних депутатів, і сказали, що це буде приниження, якщо їх будуть перевіряти... Я вольовим рішенням дав доручення знайти сканери", - розповів А.Парубій.

При цьому він зазначив, що витрати на сканери та інше обладнання треба буде передбачити при прийнятті змін до бюджету українського парламенту.

"Я усвідомлюю, що настане той день, коли нам доведеться приймати зміни до бюджету. Так, доведеться закупити і сканери, нам доведеться купити і нове обладнання для шлагбаумів... Щоб можна було миттєво зупинити автомобіль, який може становити загрозу для Верховної Ради України", - сказав А.Парубій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА