18:25 22.03.2018

ВР відмовилася розглянути законопроекти щодо е-декларування для активістів-антикорупціонерів

2 хв читати
ВР відмовилася розглянути законопроекти щодо е-декларування для активістів-антикорупціонерів

Представникам громадських організацій, які займаються антикорупційною діяльністю, скоріш за все, доведеться до 1 квітня поточного року подати електронні декларації про майно і доходи, оскільки Верховна Рада відмовилася розглядати законопроекти, які скасовують або відкладають термін подання перших декларацій для цієї категорії громадян.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", народні депутати не дали 226 мінімально необхідних голосів ні за один з трьох законопроектів для їх включення до порядку денного та розгляду.

Таким чином, народні депутати відмовилися розглядати законопроект №6271 про внесення змін до закону про запобігання корупції, якими скасовується необхідність подавати е-декларації членів громадських рад при органах державної влади, фізичних осіб, які отримують технічну допомогу на боротьбу з корупцією, представників громадських організацій, які займаються підготовкою пропозицій щодо формування і реалізації такої політики в Україні.

Крім того, Верховна Рада не захотіла розглядати в четвер законопроекти №8120 і 8120-1, якими пропонується відкласти зобов'язання подавати е-декларації для цих категорій громадян на 1 рік і 3 місяці відповідно.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій неодноразово ставив на голосування включення відповідних законопроектів до порядку для розгляду.

"Я б не був таким наполегливим, якби це не був крайній термін. Це крайній термін, коли ми можемо проголосувати", - мотивував спікер народних депутатів.

Відповідно до закону про запобігання корупції, вищевказані категорії громадян повинні заповнити перші е-декларації до 1 квітня. Згідно з календарним планом, до цієї дати в парламенті відбудеться лише одне пленарне засідання - в п'ятницю, 23 березня. Традиційно в пленарні п'ятниці в сесійній залі парламенту не проходять результативні голосування через відсутність достатньої кількості народних депутатів для прийняття рішень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА