08:55 23.03.2018

Порошенко провів зустріч з міністром закордонних справ Франції

2 хв читати
Порошенко провів зустріч з міністром закордонних справ Франції

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з міністром у справах Європи і закордонних справ Франції Жаном-Іва Ле Дріаном, на якій було порушено питання невизнання виборів президента РФ на території окупованого Криму, ситуації на Донбасі, перспективи розгортання миротворчої місії ООН і продовження реформ в Україні.

"Президент України Петро Порошенко прийняв міністра у справах Європи і закордонних справ Франції Жана-Іва Ле Дріана", - сказано в повідомленні на сайті президента України в четвер увечері.

П.Порошенко висловив подяку за незмінною підтримку Францією територіальної цілісності і суверенітету України, а також чітку позицію щодо невизнання виборів президента Росії на території українського Криму.

"Президент Порошенко і міністр Ле Дріан обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема перспективи розгортання миротворчої місії ООН, яка охоплювала всю окуповану територію, зокрема українсько-російську ділянку кордону", - зазначено в повідомленні.

Сторони підтримали важливість виконання безпеки умов мінських домовленостей і велике значення продовження роботи в нормандської форматі. Співрозмовники також підтримали необхідність продовження режиму санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Особливу увагу було приділено питанням двостороннього співробітництва, реалізації проектів у сфері військово-технічного і економічного співробітництва за фінансової підтримки Франції.

"Важлива увага також була приділена продовженню курсу реформ в Україні за підтримки з боку ЄС, в тому числі Франції. Глава держави поновив запрошення президенту Французької Республіки відвідати Україну найближчим часом", - зазначили в прес-службі глави держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА