07:27 28.03.2018

У Міноборони Британії закликали Захід переглянути концепцію стримування

2 хв читати
У Міноборони Британії закликали Захід переглянути концепцію стримування

Західним країнам необхідно оновити концепцію стримування, для того щоб привести її у відповідність до сучасних реалій. Про це після переговорів в Пентагоні заявив постійний секретар Міноборони Британії Стівен Лавгроув і замначальника Штабу оборони Збройних сил Британії Гордон Мессенджер, повідомляє ТАСС.

За словами Мессенджера, принцип стримування не змінювався з часів Холодної війни. "Він зводиться до того, щоб гарантувати, що ризики противника від його потенційних дій переважують (пов'язані з таким кроком) потенційні вигоди", - зазначив заступник начальника. За його словами, Заходу треба бути готовим здійснювати "як ескалацію, так і деескалацію", а також бути готовим до застосування сучасних технологій.

"Є юридичні і політичні питання, пов'язані з тим станом, який не дотягує до війни. Ми звикли до розмежування на війну і мир. Можливо, нам треба розглянути цю передумову, щоб гарантувати, що ми не вступаємо в боксерський матч, коли у нас одна рука прив'язана за спиною", - зазначив Мессенджер.

За словами Лавгроува, НАТО має обговорити всі деталі, пов'язані з використанням концепції стримування в сучасному світі. Він також зазначив, що за отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британського місті Солсбері будуть "дуже глибокі наслідки".

Відносини між західними країнами і Росією загострилися після інциденту зі Скрипалем. У Великобританії звинувачують Москву в причетності до отруєння росіян нервово-паралітичною речовиною "Новачок", розробки якої велися ще в Радянському Союзі. У Росії заперечують подібні звинувачення.

З Лондона на знак протесту з діями Росії були вислані 23 співробітника російської дипмісії, в Москві дали "дзеркальну відповідь". На знак солідарності з Британією ще 20 країн також видворили російських дипломатів. 
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА