17:03 28.03.2018

Єврокомісія реалізує план поліпшення військової мобільності в Європі через непередбачувану міжнародну політику

1 хв читати
Єврокомісія реалізує план поліпшення військової мобільності в Європі через непередбачувану міжнародну політику

Наразі міжнародна політика розвивається непередбачувано, і Єврокомісія вже наголошувала на необхідності спільного підходу до оборонних питань, заявила член ЄК з питань транспорту Віолета Бульц, представляючи план поліпшення військової мобільності ЄС до 2015 року.

"Ідеться про те, що ми хочемо посилити координацію нашої військової діяльності, і це (план мобільності - ІФ) буде кроком у напрямі такої стратегії. Ми хочемо проаналізувати стан європейської інфраструктури, щоб знати, наскільки вона адаптована до (військових - ІФ) потреб", - сказала єврокомісар у середу на прес-конференції в Брюсселі.

Вона відповідала на запитання, яку роль відіграла "агресивна поведінка Росії", про яку постійно говорить НАТО, для роботи ЄС над поліпшенням військової мобільності в Європі.

В.Бульц послалася на розпочатий раніше пілотний проект, "який дуже ясно продемонстрував, де існували прогалини, котрі необхідно закрити". Вона висловила сподівання, що держави-члени допоможуть дуже швидко виявити проблемні зони в національному плані. Єврокомісія займеться ними, щоб урахувати їх у спільній стратегії мобільності. Для цього по можливості найкращим чином буде мобілізовано відповідні інвестиції.

"Буде визначено пріоритети, щоб загалом у союзі було створено хорошу інфраструктуру. А потім, спираючись на це, в майбутньому ми скоординуємо нашу стратегію з НАТО, яка залишається нашим партнером і нашим союзником", - пояснила член Єврокомісії з транспорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА