18:35 30.03.2018

Порошенко оприлюднив електронну декларацію про доходи за 2017 рік

3 хв читати
Порошенко оприлюднив електронну декларацію про доходи за 2017 рік

Доходи президента України Петра Порошенка у 2017 році становили 16 млн 303 тис 874 грн, з яких сплачено податок на дохід фізичних осіб за ставкою 18%, якою обкладаються заробітна плата і відсотки за депозитами, а також стягнуто 1,5% військового збору.

"Загальна сума доходів, отриманих Петром Порошенком за 2017 рік, дорівнює 16 млн 303 тис.874 грн. 336 тис з них становить заробітна плата, яку глава держави з року в рік у повному обсязі перераховує на благодійні цілі. 15 млн 795 тис 874 грн - відсотки за депозитами. З цими та іншими даними можна ознайомитися в електронній декларації Петра Порошенка за 2017 рік, яка сьогодні з'явиться у відкритому доступі", - йдеться в повідомленні прес-служби, розміщеному на сайті глави держави в п'ятницю.

Сума коштів на банківських рахунках П.Порошенко зменшилася за рік на $430 тис.

Відповідно до закону, президент задекларував витрати за попередній рік - зокрема кошти, які були витрачені на відпочинок. Ці гроші були офіційно перераховані у безготівковій формі із раніше задекларованих власних рахунків із дотриманням банківського і податкового законодавства України.

У повідомленні наголошується, що сума задекларованих витрат на відпочинок удвічі менша від цифри, яка фігурувала в ЗМІ. "Жодної копійки не витрачено з державного бюджету", - запевнила прес-служба.

Протягом минулого року П.Порошенко не отримував дивідендів від підприємств, кінцевим бенефіціаром яких він є.

Як повідомлялося, свою частку в найбільшому активі, корпорації "Рошен", П.Порошенко передав у довірчу власність "Ротшильд", всесвітньо відомої компанії з бездоганною репутацією. У минулому році, згідно із відповіддю на запит прес-служби Адміністрації президента, бюджети різних рівнів отримали від "Рошен" 1 млрд 188 млн грн податків, зборів, єдиного соціального внеску та митних платежів. За 2014-2017 роки сума таких платежів становила 4 млрд 466 млн грн.

Липецьку кондитерську фабрику "Рошен" закрито за рішенням менеджменту компанії. Севастопольський морський завод було "націоналізовано" окупаційною владою Севастополя, а на початку цього року було оголошено про його перехід у "державну власність Росії". "Однак де-юре з позиції міжнародного та українського права це підприємство залишається українським, і саме тому воно значиться в декларації", - наголошують у прес-службі глави Української держави.

Порівняно з 2016 роком незмінними залишилися перелік цінних паперів, якими володіє П.Порошенко, його рухоме і нерухоме майна.

У повідомленні також зазначається, що глава держави отримав припис для обов'язкового виконання: на будівництво підпірної стіни на схилі однієї з земельних ділянок у Києві, якою він володіє, і відомості про яку раніше заносилися до декларації.

"Отримання санкції на відповідні роботи, відповідно до закону, відображено в розділі "Об'єкти незавершеного будівництва". Окрім зміцнення схилу, інших будівельних робіт на ділянці не передбачається", - наголошується в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що П.Порошенко декларує доходи з 1997 року, і свої статки заробив до того, як став президентом.

"Кожна гривня моїх коштів задекларована, і я переконаний, що таку ж прозорість мають продемонструвати всі українські державні службовці, а також політики: як ті, хто при владі, так і ті, хто в опозиції. І в усіх "дебет з кредитом" мають сходитися", - цитує главу держави його прес-служба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА