20:48 30.03.2018

Парубій підписав закон про стратегічну екологічну оцінку та направив на підпис президенту

2 хв читати
Парубій підписав закон про стратегічну екологічну оцінку та направив на підпис президенту

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про стратегічну екологічну оцінку (законопроект № 6106) і направив документ на підпис президентові України.

На сайті парламенту зазначено, що спікер Верховної Ради підписав закон 29 березня і того ж дня направив його на підпис президентові.

"Підписав закон про стратегічну екологічну оцінку. Це одну з головних вимог Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також низкою інших міжнародних зобов'язань України. Без цього закону досі була неповноцінною система оцінки впливу на навколишнє середовище. Це важливе системне рішення", - написав А.Парубій у "Твіттері" у п'ятницю.

Верховна Рада ухвалила цю законодавчу ініціативу в повторному другому читанні і загалом 20 березня.

Закон регулює відносини у сфері оцінки наслідків для навколишнього середовища, зокрема для здоров'я населення, виконання документів державного планування і поширюється на документи державного планування, що стосуються сільського господарства, лісового господарства, рибного господарства, енергетики, промисловості, транспорту, використання відходів, використання водних ресурсів, охорони навколишнього середовища, телекомунікацій, туризму, містобудування чи землеустрою.

Дія цього закону не поширюється на документи державного планування, що стосуються виключно національної оборони або дій у разі надзвичайних ситуацій, а також на бюджети, бюджетні програми та фінансові плани.

Закон передбачає, що стратегічна екологічна оцінка здійснюється на основі принципу законності та об'єктивності, гласності, участі громадськості, представників наукової сфери.

Документ обумовлює повноваження замовника документів державного планування і зазначає, що він забезпечує здійснення стратегічної екологічної оцінки проекту документа державного планування, здійснює інформування та забезпечує вільний доступ до інформації у процесі стратегічної екологічної оцінки, забезпечує своєчасні і ефективні можливості для участі громадськості в стратегічній екологічній оцінці проектів документів державного планування.

Стратегічна екологічна оцінка здійснюється в процесі розробки документа державного планування до його надання для затвердження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА