12:32 03.04.2018

Нардепи розглядають раніше внесені до порядку денного законопроекти щодо е-декларування

3 хв читати
Нардепи розглядають раніше внесені до порядку денного законопроекти щодо е-декларування

Верховна Рада розпочала розгляд двох законопроектів у сфері фінансового контролю представників громадських організацій, які займаються антикорупційною діяльністю.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після того, як народні депутати відмовилися включити до порядку денного низку нещодавно зареєстрованих законопроектів щодо е-декларування, голова парламенту виніс на розгляд два законопроекти, раніше зареєстровані та включені до порядку денного сесії.

Наразі парламентарії розглядають законопроект (№6271) про внесення змін до закону про запобігання корупції щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій осіб, ініційованих лідером фракції "Батьківщина" Юлією Тимошенко і групою народних депутатів у березні 2017 року, і включеного до порядку денного сесії 22 березня нинішнього року.

Крім того, народні депутати розглядають президентський законопроект (№6674) про внесення змін до законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування громадських об'єднань і використання міжнародної технічної допомоги, який був зареєстрований у парламенті в липні минулого року і раніше включений до порядку денного.

Народні депутати не підтримали пропозицію спікера розглядати ініціативу за скороченою процедурою. Таким чином, ці законопроекти проходять повну процедуру розгляду.

Раніше у вівторок Верховна Рада України не підтримала включення до порядку денного законопроектів, що стосуються скасування або відстрочення подачі електронних декларацій для громадських активістів. Як передає у вівторок кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", голова Верховної Ради Андрій Парубій кілька разів ставив на голосування про включення до порядку денного законопроекти №8120, №8121, №8209, №8209-1, але жодного разу голосування не було результативним (для прийняття рішення необхідно, згідно з регламентом, 226 голосів).

Народні депутати досить довго обговорювали питання включення до порядку денного цих законопроектів. А.Парубій двічі на ранковому пленарному засіданні надав доручення комітету Верховної Ради з питань запобігання корупції розглянути законопроекти, щоб внести їх на розгляд до зали. У результаті А.Парубій зазначив, що Регламент дозволяє включати до порядку денного законопроекти, навіть якщо щодо них немає рішень профільного комітету.

У сесійній залі відбулася жвава дискусія навколо питання включення до порядку денного цих законопроектів. Керівник фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що слова представника фракції коаліції розходяться з діями. "Слова одні, а дії інші. Громадські організації, які контролюють владу, є реальною загрозою для олігархату", - сказав О.Березюк.

У свою чергу заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв звинуватив лідера фракції "Блок Петра Порошенка" Артура Герасимова в тому, що вони прикривають чиновників, і його фракція не дає необхідної кількості голосів для включення до порядку денного законопроектів, що скасовують або дають відстрочку для е-декларації громадських активістів.

"Ви не зорієнтувалися... Ви прикриваєте чиновників, які повинні давати декларації. Правильною дорогою йдете", - зазначив С.Соболєв.

Водночас А.Парубій зазначив, що за скасування електронних декларацій виступають президент України, фракції "Народний фронт", "Батьківщина", "Самопоміч" та "Блок Петра Порошенка".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА