17:55 03.04.2018

СБУ закриє в'їзд в Україну всім російським дипломатам, виселеним з країн ЄС, - Грицак

2 хв читати
СБУ закриє в'їзд в Україну всім російським дипломатам, виселеним з країн ЄС, - Грицак

 Служба безпеки України має намір заборонити в'їзд в Україну всім російським дипломатам, виселеним з країн Європейського Союзу.

"Кандидати на видворення у нас є завжди. А вплине чи ні - життя покаже", - сказав В.Грицак на брифінгу в Одесі у вівторок, відповідаючи на питання про те, як вплине висилка російських дипломатів на процес обміну заручниками.

"Не ми спекулюємо на питанні обміну заручниками. Так, ми видворили 13 дипломатів. Хочу зазначити, що це була правильна, на мою думку, акція", - додав він.

Глава СБУ нагадав, що 60 "розвідників під прикриттям видворені з США, 23- з Великої Британії." Ми дійсно закрили в'їзд тим, кого видворили з США, - 60 розвідникам. А також 23, яких видворили з Британії... Більш того, ми закриємо в'їзд на територію України тим, кого видворили з інших країн європейського Союзу", - повідомив В.Грицак.

Як повідомлялося, 26 березня президент України Петро Порошенко заявив про видворення 13 російських дипломатів "у відповідь на цинічну хімічну атаку в Солсбері". 28 березня російські дипломати покинули територію України.

30 березня Росія оголосила про введення дзеркальних заходів щодо 23 країн, вислали російських дипломатів через "справу Скрипаля". "30 березня в МЗС Росії були викликані керівники дипмісій Австралії, Албанії, Німеччини, Данії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канади, Латвії, Литви, Македонії, Молдови, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Румунії, України, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чехії, Швеції, Естонії. Їм були вручені ноти протесту і заявлено, що у відповідь на необгрунтовані вимоги зазначених держав про висилку російських дипломатичних співробітників на підставі бездоказових звинувачень Великої Британії на адресу Росії через т.зв. "справу Скрипаля" російська сторона оголошує persona non grata відповідну кількість співробітників дипустанов цих країн у Російській Федерації", - йдеться в повідомленні на сайті МЗС РФ.

Раніше, 27 березня СБУ закрила в'їзд 23 громадянам Росії, причетним до розвідувальних служб РФ, які були виселені з Великої Британії через отруєння Сергія Скрипаля та його дочки.

А 31 березня СБУ закрила в'їзд в Україну 60 громадянам Росії, які були виселені з США, за причетність до діяльності спецслужб РФ, їхню діяльність визнано несумісною зі статусом дипломата.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА