14:08 04.04.2018

Боднар вважає, що до інциденту зі спаленням прапора біля посольства Польщі причетні російські спецслужби

2 хв читати
Боднар вважає, що до інциденту зі спаленням прапора біля посольства Польщі причетні російські спецслужби

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар переконаний, що інцидент зі спаленням польського прапора біля посольства Польщі в Києві є роботою російських спецслужб.

"Це відверто дурна і, мені здається, абсолютно непотрібна провокація, яка була скоєна, я більш ніж упевнений, російськими спецслужбами. Немає серед наших навіть найрадикальніших елементів антипольських настроїв", - сказав він журналістам у середу в Києві.

В.Боднар зазначив, що МЗС засуджує такий акт. "Це були абсолютно не переконані люди, це не ті, хто хотів висловити своє невдоволення станом відносин або політикою Польщі. Це були відверто замовлені "тітушки", які провели за п'ять хвилин свою акцію і втекли. Ніхто не взяв на себе відповідальність, ніхто не підтвердив, що це була політична акція", - висловив свою думку заступник глави МЗС.

Він додав, що всі сторони зацікавлені у безпеці та швидкій реакції з боку правоохоронних органів на такі інциденти.

"Ми повністю володіємо інформацією про те, що плани дестабілізації України розробляються в адміністрації Путіна (президента РФ Володимира Путіна - ІФ)", - наголосив заступник міністра.

Як повідомлялося, 2 квітня перед посольством Польщі в Києві було спалено польський прапор. Міністерство закордонних справ Польщі направило українській стороні ноту протесту в зв'язку з цим інцидентом. Польське зовнішньополітичне відомство висловило обурення щодо демонстративної поведінки учасників протесту і відсутності належної відповіді з боку українських правоохоронців.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав інцидент зі спаленням польського прапора нападом на українсько-польську дружбу і черговою провокацією: "Рішуче засуджую провокаційну акцію перед посольством Польщі в Києві. Це чергова провокація, підступний напад на нашу дружбу. Люди, які мають добре серце, ніколи не плюндруватимуть символи інших націй".

Начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що 2 квітня за лінією "102" надійшло повідомлення про те, що група невідомих людей (5-7 чоловік) прийшли до посольства Польщі, приховуючи свої обличчя, і спалили там польський прапор. За словами А.Крищенко, співробітники поліції приїхали після виклику на місце події, проте на той час ці люди вже зникли.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК (хуліганство, вчинене групою осіб).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА