13:25 05.04.2018

Децентралізація стала протиотрутою від штучної федералізації України - Порошенко

2 хв читати

 Президент України Петро Порошенко вважає, що децентралізація стала протиотрутою від штучної федералізації, яку намагалася Україні прищепити Росія.

"Вона виявилася, ця політика децентралізації, дієвою протиотрутою від федералізації, яку, - ще раз заявляю, - намагалася штучно Україні прищепити Росія", - сказав П.Порошенко на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації в четвер у Вінниці.

Він зазначив, що питання децентралізації України - це питання цивілізованого вибору політичної культури, "це питання національної безпеки".

П.Порошенко наголосив, що децентралізація тісно пов'язана з євроатлантичною інтеграцією України. "У річній національній програмі під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік, яку я затвердив тиждень тому, один із ключових розділів присвячений децентралізації", - нагадав президент.

За його словами, децентралізація стала частиною міжнародних зобов'язань України. "Тому що реалізація стратегічного курсу держави на вступ до НАТО потребує не лише модернізації українських Збройних сил... а модернізації потребує й прагнення держави жити відповідно до демократичного принципу, поважати права і свободу людини...", - пояснив П.Порошенко.

Він повідомив, що за січень-лютий 2018 року порівняно з таким же періодом минулого року приріст загального фонду місцевих бюджетів становив 21,3%.

"Така тенденція постійно спостерігається четвертий рік поспіль", - наголосив президент.

Глава держави зазначив, що завдяки децентралізації понад 50% зведеного бюджету належить місцевим бюджетам. "Уже створено 665 самодостатніх об'єднаних громад. Упевнений у тому, що це міцна основа самоврядування, насамперед у селі", - сказав президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА