09:18 06.04.2018

Трамп загрожує Китаю митами на товари ще на $100 млрд

2 хв читати
Трамп загрожує Китаю митами на товари ще на $100 млрд

Президент США Дональд Трамп дав вказівку торговому представнику США Роберту Лайтхайзеру розглянути можливість додаткового розширення списку китайських товарів, які обкладаються підвищеними ввізним митом, ще на суму в $100 млрд.

У поширеній заяві Д. Трампа зазначено, що цей крок робиться "в світлі несправедливої відповідної реакції Китаю" на оголошений раніше Вашингтоном намір про введення 25% мит на 1,3 тис. найменувань товарів китайського експорту вартістю в $50 млрд, оприлюднений раніше цього тижня.

Міністерство торгівлі Китаю в п'ятницю вранці опублікувало відповідь -прес-реліз із вкрай жорсткими формулюваннями. КНР "готова йти до кінця і за всяку ціну" захищати свої торговельні інтереси, якщо Вашингтон розширить обмеження. Разом з тим поки що Пекін чекає від США конкретних дій.

"Ми будемо прислухатися до слів і стежити за справами", - цитує Dow Jones заяву Мінторгу КНР.

Д.Трамп зазначив, що торговим представництвом було встановлено, що Китай "неодноразово застосовував практику несправедливого заволодіння американською інтелектуальною власністю".

В американській заяві йдеться, що Вашингтон готовий до "подальшого обговорення" ситуації.

Китай знову підкреслив, що не хоче торгової війни з США, але не боїться її.

Китай уже ввів мита в 15% і 25% на низку товарів американського експорту сумарною вартістю в $3 млрд. Пекін на офіційному рівні оголосив, що буде готовий відповісти пропорційно - в тих самих обсягах і з тією самою інтенсивністю, якщо наміри США щодо мит на китайські товари будуть реалізовані на практиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА