11:37 06.04.2018

Геращенко про е-декларування для активістів: Це була помилка парламенту, це необхідно виправити

2 хв читати
Геращенко про е-декларування для активістів: Це була помилка парламенту, це необхідно виправити

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликала громадянське суспільство обговорити та розробити нові законопроекти щодо скасування обов'язкового щорічного електронного декларування майна і доходів для активістів.

"Щодо скасування е-декларування для певних категорій декларантів, це і члени наглядових рад - іноземці, і активісти. Я вважаю, що в нас іще є шанс, і важливо його використати для скасування цих норм, для їх декриміналізації", - сказала І.Геращенко на прес-конференції за участю делегації комітету Європейського парламенту в закордонних справах у рамках візиту в Україну для оцінки прогресу реформ і застосування фінансової допомоги ЄС у п'ятницю в Києві.

"Необхідно сісти за круглий стіл разом з активістами, дискутувати, для того щоб у квітні-травні проголосувати цей закон", - додала вона.

За словами першого віце-спікера, важливо відновити довіру між сторонами. "Це була помилка парламенту, цілком очевидно. Я стою на цій позиції, що помилки треба виправляти", - уточнила вона.

І.Геращенко додала, що необхідно, аби представники громадянського суспільства долучилися до розробки інших законопроектів щодо скасування е-декларування для активістів.

Як повідомлялося, 3 квітня Верховна Рада відхилила в першому читанні президентський законопроект №6674 і законопроект №6271 (один з авторів - лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко), які пропонували скасувати для громадських активістів е-декларування. Також народні депутати відмовилися внести до порядку денного сесії низку законопроектів щодо скасування зобов'язання подавати електронні декларації представниками антикорупційних громадських організацій, аналогічні тим, які перед цим відхилили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА