16:08 09.04.2018

ЄК нагадала Угорщині, що захист європейських цінностей - спільний обов'язок усіх держав ЄС

2 хв читати
ЄК нагадала Угорщині, що захист європейських цінностей - спільний обов'язок усіх держав ЄС

Єврокомісія поважає вибір угорського народу, зроблений на парламентських виборах і очікує від Угорщини захисту європейських цінностей, заявив у понеділок на брифінгу в Брюсселі офіційний представник ЄК Маргарітіс Схінас.

"Угорський народ висловився вчора. Європейський союз - це союз демократії та цінностей. Голова (Європейської комісії Жан-Клод - ІФ) Юнкер і комісія вважає, що захист цих цінностей і принципів є спільним обов'язком усіх держав-членів без винятку", - сказав прес-секретар.

Він повідомив, що Ж.-К. Юнкер адресує вітального листп прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану, чия партія перемогла на виборах, і у вівторок проведе з ним телефонну розмову з питань, що становлять спільний інтерес. Єврокомісія готується до спільної роботи з новим угорським урядом над майбутніми проблемами.

У відповідь на запитання, чи не є угорське голосування красномовною відмовою слідувати європейській солідарності в міграційній політиці, М.Схінас виклав позицію Єврокомісії щодо міграції, надання притулку та реформи "дублінських правил".

"Ми, як про це неодноразово заявляли, завжди сподівалися на підписання угоди. Нам потрібна така угода. Найкраще приблизно до червневої Європейської наради. Але (у будь-якому разі - ІФ) в політично зручний час до європейських виборів (2019 року - ІФ), тому що управляти кризою біженців - це не те саме, що знайти комплекс політичних заходів щодо притулку, змінених дублінських правил, які дали б нам змогу протистояти міграційним труднощам на постійній основі, а не на період кризового управління", - пояснив представник Єврокомісії.

Він висловив сподівання, що до червня вдасться прийти до такої спільної угоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА