15:46 10.04.2018

Зустріч глав України, Німеччини і Франції відбудеться на тлі діалогу з Москвою

2 хв читати
Зустріч глав України, Німеччини і Франції відбудеться на тлі діалогу з Москвою

Зустріч на вищому рівні керівництва Німеччини, Франції та України в Аахені пройде на тлі дискусії з Російською Федерацією, підкреслив заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

"Для нас дуже важливо, що це також буде відбуватися на тлі інтенсивного діалогу лідерів Німеччини і Франції з Москвою. Тому що все-таки без Москви, оскільки всі знають, що Росія має право вето в Раді безпеки ООН, просунути це питання буде дуже складно", - сказав К.Єлісєєв журналістам у вівторок в Берліні.

Глава АП зазначив, що Україні імпонує позиція Німеччини, яка чітко дотримується того, що ключовою умовою розміщення миротворчої операції на Донбасі є згода України.

За словами К.Єлісєєва, під час переговорів у Німеччині, зокрема з міністром закордонних справ, розглядалися параметри майбутньої миротворчої місії. "Німецька сторона налаштована рішуче, щоб цю ідею реалізувати, оскільки вже всім відомо, що ця тема є складовою коаліційної угоди Німеччини. Тобто вона має політичну підтримку в Німеччині", - зазначив він.

К.Єлісєєв наголосив, що сторони ще раз узгодили і скоординували позиції, які укладені в трьох елементах: це повинна бути багатофункціональна повноцінна миротворча місія ООН, вона повинна охоплювати всю окуповану територію Донбасу і вона повинна бути, зокрема, розміщена на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону.

Як повідомлялося, зустріч канцлера Німеччини А.Меркель, президентів Франції та України Е.Макрона і П.Порошенка відбудеться в Аахені (Німеччина) в травні цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА