11:57 12.04.2018

Проект "Північний потік-2" можуть зупинити санкції США, навіть якщо Данія піддасться тиску і схвалить його - Гопко

2 хв читати
Проект "Північний потік-2" можуть зупинити санкції США, навіть якщо Данія піддасться тиску і схвалить його - Гопко

Позицію Данії проти будівництва газопроводу "Північний потік-2" на її території необхідно посилити, але навіть якщо вона піддасться тиску і дасть згоду на проект, є надія на санкції США проти європейських компаній, що будують газопровід, наголошує голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко.

"Окрім Данії, позицію якої треба посилити, оскільки відчувається трохи тиск, треба працювати з Великою Британією, Швецією, країнами Балтії, Польщею, щоб Данія все-таки утрималася, і ми не побачили те, що сталося з Фінляндією, яка дозволила (будівництво "Північного потоку-2" на своїй території - ІФ) того ж дня, коли український парламент голосував за звернення до західних партнерів про посилення санкцій проти "Газпрому" та афілійованих компаній", - сказала Г.Гопко журналістам у четвер на полях 11-го Київського безпекового форуму.

При цьому вона пояснила, що навіть якщо Данія не надасть дозволу на будівництво газопроводу на своїй території, РФ може планувати будівництво "Північного потоку-2" в обхід цієї країни.

"Це буде значно дорожче, тому що там треба задіяти дуже складні технології, і це може затягнутися в часі", - зазначила народний депутат.

Вона пояснила, що в разі такого розвитку подій є варіант впливу на Росію - це США, в руках яких є потужний інструмент санкцій стосовно компаній, які безпосередньо здійснюють будівництво.

"Європейським компаніям, якщо вони потрапляють у список санкцій, це невигідно. Тому цей проект для них не надто перспективний", - сказала Г.Гопко.

Виступаючи на одній із сесій форуму, вона також заявила, що можливість побудувати "Північний потік-2" збільшить фінансове становище Росії для впливу на ситуацію на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА