16:21 12.04.2018

Закон про нацбезпеку врахує всі рекомендації експертів ЄС і НАТО - Парубій

1 хв читати
Закон про нацбезпеку врахує всі рекомендації експертів ЄС і НАТО - Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій обіцяє, що в законі "Про національну безпеку" будуть враховані рекомендації, що висувалися представниками Європейського союзу і НАТО.

"До другого читання ми його в парламенті маємо доопрацювати і доопрацюємо. І для мене дуже важливо, щоб при доопрацюванні до другого читання будуть враховані всі рекомендації, які ми отримали сьогодні від наших партнерів з ЄС та НАТО. І я впевнений, це буде ще одним вагомим і рішучим кроком до членства України в НАТО і до приведення стандартів українських збройних сил до стандартів НАТО", - сказав А.Парубій на XI Київському безпековому форумі в четвер.

Як раніше повідомлялося, Верховна Рада України від 5 квітня затвердила в першому читанні президентський проект закону №8068 про національну безпеку. А.Парубій прогнозував, що парламент ухвалить цей закон до кінця травня цього року.

Зокрема, документ передбачає, що фундаментальними національними інтересами є інтеграція України в європейський політичний, економічний, правовий простір, сферу безпеки, набуття членства в ЄС та НАТО. У проекті закону прописано порядок президентського, парламентського, громадського контролю над органами національної безпеки.

Законопроект також пропонує закріпити, що обсяг витрат на фінансування сектора безпеки і оборони України має становити не менше 5% запланованого ВВП, з яких не менше 3% - на фінансування сил оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА