16:43 12.04.2018

Парубій прогнозує ухвалення законопроекту про нацбезпеку в цілому наприкінці травня - початку червня

2 хв читати
Парубій прогнозує ухвалення законопроекту про нацбезпеку в цілому наприкінці травня - початку червня

Підготовка законопроекту про національну безпеку до другого читання буде не менше дискусійною, ніж робота над законопроектом про антикорупційний суд, зазначає голова Верховної Ради Андрій Парубій і прогнозує, що загалом парламент схвалить цю ініціативу наприкінці травня - початку червня.

"Щодо цьому (законопроекту про національну безпеку - ІФ) буде не менш складна дискусія, ніж щодо антикорупційного суду. Цей законопроект, можливо, викличе менше публічних дискусій, але він для України не менш важливий. Для мене принципово важливо, щоб ми змогли до другого читання включити рекомендації і НАТО, і Європейського Союзу, які були подані, зокрема і мені, як голові Верховної Ради України", - сказав він журналістам у четвер у кулуарах 11-го Київського безпекового форуму.

За словами Парубія, зокрема, до другого читання мають бути враховані рекомендації, що стосуються створення парламентського комітету з питань розвідки, парламентсько-цивільного контролю над збройними силами, які стосуються реформування Служби безпеки України.

"Якщо говорити про терміни (ухвалення документа в цілому - ІФ), це може бути кінець травня - початок червня", - додав А.Парубій.

Як повідомлялося, Верховна Рада України від 5 квітня затвердила в першому читанні президентський проект закону №8068 про національну безпеку. А.Парубій прогнозував, що парламент ухвалить цей закон до кінця травня цього року.

Зокрема, документ передбачає, що фундаментальними національними інтересами є інтеграція України в європейський політичний, економічний, правовий простір, сферу безпеки, набуття членства в ЄС та НАТО. У проекті закону прописано порядок президентського, парламентського, громадського контролю над органами національної безпеки.

Законопроект також пропонує закріпити, що обсяг витрат на фінансування сектора безпеки і оборони України має становити не менше 5% запланованого ВВП, з яких не менше 3% - на фінансування сил оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА