17:20 12.04.2018

Порошенко і Алієв домовилися розвивати співробітництво у форматі Україна-Азербайджан-Туреччина

1 хв читати
Порошенко і Алієв домовилися розвивати співробітництво у форматі Україна-Азербайджан-Туреччина

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим, під час якої обговорили поглиблення двосторонніх взаємин і розвитку тристороннього формату співпраці Україна-Азербайджан-Туреччина.

"Глава держави привітав Ільхама Алієва з упевненою перемогою на дострокових виборах президента Азербайджанської Республіки. Співрозмовники підтвердили обопільну налаштованість поглиблювати відносини стратегічного партнерства, особливо з питань відновлення суверенітету і територіальної цілісності обох країн", - повідомляє в четвер прес-служба президента України.

Також президенти України і Азербайджану відзначили важливість розвитку тристороннього формату співпраці Україна-Азербайджан-Туреччина як додаткової платформи для реалізацій спільних проектів.

Особливу увагу співрозмовників було приділено організації Шостого засідання Ради президентів України та Азербайджану в рамках очікуваного візиту до України лідера Азербайджану.

"Обговорювалася також підготовка до проведення 12-го засідання Спільної міжурядової українсько-азербайджанської комісії з питань економічного співробітництва, а також низки двосторонніх заходів у стратегічно важливих сферах співробітництва. Сторони домовилися про відкриття Торгового дому Азербайджану в Києві", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА