08:09 13.04.2018

Трамп не прийняв рішення щодо Сирії, обговорить ситуацію з лідерами Франції та Великої Британії

1 хв читати
Трамп не прийняв рішення щодо Сирії, обговорить ситуацію з лідерами Франції та Великої Британії

Президент США Дональд Трамп поки не прийняв остаточного рішення щодо дій відносно Сирії, обговорить ситуацію з лідерами Франції та Великої Британії, повідомляє Білий дім.

"Президент Трамп щойно закінчив зустріч зі своєю командою Ради з нацбезпеки, на якій обговорювалася ситуація в Сирії. Остаточного рішення прийнято не було. Ми продовжуємо вивчати розвіддані і ведемо переговори з нашими партнерами і союзниками", - йдеться в заяві прес-секретаря Сари Сандерс.

Вона зазначила, що пізніше ввечері в четвер за місцевим часом Д.Трамп говоритиме з президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей.

7 квітня в західних ЗМІ з'явилися повідомлення з посиланням на сирійських бойовиків, що урядові війська використовували під час атаки на їхні позиції в місті Дума в Східній Гуті бочкові бомби, в яких, можливо, містилися хімічні отруйні речовини. Десятки мирних жителів загинули.

Дамаск спростував ці повідомлення. Як поінформувало сирійське національне агентство, цитуючи офіційного представника, бойовики радикального угруповання "Джейш аль-Іслам" вкидають неправдиву інформацію про нібито застосування хімзброї, щоб зашкодити наступу урядових військ.

Президент США Д.Трамп 9 квітня заявив, що допускає можливість застосування сили проти Сирії у відповідь на інформацію про хімічну атаку в Думі. "Жодні варіанти не виключаються", - сказав президент США під час наради з членами своєї адміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА