12:39 13.04.2018

Рада ЄС на засіданні 16 квітня не порушуватиме питання про додаткові санкції проти Росії

2 хв читати
Рада ЄС на засіданні 16 квітня не порушуватиме питання про додаткові санкції проти Росії

Рада ЄС на засіданні 16 квітня в Люксембурзі обговорить Росію в світлі розвитку ситуації в Сирії та навколо інциденту в Солсбері, але питання про додаткові санкції поки що не стоїть, повідомив у п'ятницю журналістам на умовах анонімності високопоставлений європейський дипломат.

"Не думаю, що високий представник (ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні - ІФ) поставить питання про санкції", - сказав співрозмовник ЗМІ.

Так він відповів на питання, чи буде Рада ЄС у зв'язку з його позицією щодо Росії продовжувати санкції на термін понад 6 місяців або посилювати їх якимось іншим чином.

Він пояснив порядок чинних санкцій з боку ЄС до Росії та висловив сумнів, що Рада ЄС у понеділок розглядатиме це питання.

Чиновник ЄС нагадав, що в березні 2016 року Рада ЄС докладно розглянув відносини Євросоюзу з Росією і визначив п'ять керівних принципів взаємодії з Москвою.

"Міністри закордонних справ (країн ЄС - ІФ) визнали корисним, щоб високий представник повернувся до цих дебатів в світлі останніх подій, що стосуються наших відносин, після недавнього переобрання президента Росії і через актуальний розвиток ситуації", - пояснив функціонер ЄС.

"Очевидно, що треба зберігати канали комунікації з Росією. Це стосується питань зовнішньої політики і безпеки", - зазначив співрозмовник журналістів.

Він висловив думку, що "потрібно зберігати ці зв'язки між нашими народами і прагнути, щоб це ґрунтувалося на дуже солідній базі, наскільки дозволяють поточні умови".

Говорячи про важливість застосування "п'яти принципів" відносин, дипломат звернув увагу, що, зокрема, інцидент у Солсбері підтвердив значення одного з них - зміцнення стійкості ЄС, і союзу треба залишатися готовим до гібридних загроз, посилювати кібербезпеку, стратегічну комунікацію і контррозвідку.

Він зазначив, що останні події, що стали мотивом відновлення цих дебатів, звичайно, накладуть на них свій відбиток. Але в основі оцінок, які в понеділок зроблять міністри закордонних справ, залишаться п'ять основоположних принципів відносин з РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА