12:54 13.04.2018

Відставка Кабміну за рік до виборів недопустима, і для цього немає підстав - Яценюк

2 хв читати
Відставка Кабміну за рік до виборів недопустима, і для цього немає підстав - Яценюк

Для відставки нинішнього Кабінету Міністрів України немає ні економічних передумов, ні політичних підстав, і це недопустимо за рік до виборів, заявляє лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

"Відставки Кабінету Міністрів не буде. Для цього немає ні економічних передумов, ні політичних підстав. Питання звіту Кабінету Міністрів порушують виключно з політичною мотивацією, як порушували тоді, коли була політична боротьба проти мого Кабінету Міністрів", - сказав А.Яценюк журналістам у кулуарах XI Київського безпекового форуму в п'ятницю.

Політик зазначив, що у фракції "Народний фронт" немає запитань ні до уряду загалом, ні до його членів, делегованих до Кабміну від цієї політичної сили. За його словами, представники "Народний фронт" в уряді справляються з обов'язками, а якщо партнери з партії "Блок Петра Порошенка" вважають за необхідне змінити деяких міністрів, то це їхнє право, і для цього є відповідна процедура.

Крім того, А.Яценюк наголосив, що недопустима відставка уряду за рік до президентських виборів.

"У країні має бути стабільність, щоб були проведені чесні, прозорі президентські вибори, щоб тривав курс реформ у країні і щоб не було ніяких ознак політичної дестабілізації", - додав він.

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи можлива спільна участь у парламентських виборах партії "Народний фронт" із прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, А.Яценюк заявив: "Парламентські вибори відбуватимуться після президентських. Тому, коли настане час парламентської кампанії, ви отримаєте відповіді на всі запитання".

Раніше цього дня прем'єр-міністр В.Гройсман заявив, що не планує наразі долучатися до жодної політичної сили. "Я не планую приєднуватися до жодної політичної сили. Я вам сказав, що не є членом жодної політичної партії, і в мої плани на сьогодні це не входить", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА