19:26 13.04.2018

Миротворці на Донбасі дозволять провести вільні місцеві вибори, з урахуванням голосів 1,6 млн переселенців

1 хв читати
Миротворці на Донбасі дозволять провести вільні місцеві вибори, з урахуванням голосів 1,6 млн переселенців

Місцеві вибори на Донбасі можуть відбутися після забезпечення там умов миру і безпеки із залученням миротворців ООН, і за умови участі в них українських партій і 1,6 млн тимчасово переміщених осіб, заявив президент України Петро Порошенко.

"Потрібна повноцінна миротворча місія, яка матиме мандат, повноваження і можливості для роззброєння незаконних збройних формувань російського або місцевого походження під контролем росіян, які в порушення закону в кількості понад 40-50 тисяч осіб забезпечують окупацію", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам у п'ятницю.

Він зазначив, що після встановлення миру на окупованих територіях Донбасу із залученням миротворців можна переходити до політичного врегулювання.

"Миротворці зайшли, допомогли роззброїти, встановили мир і необхідні умови безпеки для початку політичного врегулювання за допомогою місцевих виборів, в яких можуть брати участь українські політичні партії, українські компанії, українські ЗМІ, міжнародні спостерігачі. Які дозволять нам провести вільне волевиявлення громадян, зокрема з урахуванням голосів тимчасово переміщених осіб, які були змушені полишити окуповану територію, а йдеться про 1 млн 600 тис.", - зазначив президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА