19:50 13.04.2018

Україна робитиме все необхідне для отримання членства в НАТО, а країни-члени НАТО мають виконати свої зобов'язання

2 хв читати
Україна робитиме все необхідне для отримання членства в НАТО, а країни-члени НАТО мають виконати свої зобов'язання

Провідні країни-члени НАТО мають виконати свої зобов'язання щодо української безпеки згідно з Будапештським меморандумом, а інших механізмів забезпечення української безпеки, окрім як членства в НАТО не існує, заявив президент України Петро Порошенко.

"Я впевнений в тому, що у нас є спільні питання безпеки. Це не лише питання української безпеки - це питання регіональної безпеки, європейської безпеки і світової трансатлантичної безпеки. І світ зацікавлений у тому, щоб Україна була в форматі об'єднання безпеки", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам у п'ятницю, відповідаючи на запитання про те, наскільки реалістичним є отримання Україною плану дій щодо членства в НАТО.

Президент нагадав, що є рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року, за яким для України відкриті двері в НАТО. У цьому контексті глава держави наголосив, що Україні слід гармонізувати українське законодавство із законодавством країн НАТО.

"Ми зробили величезний крок .... Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про національну безпеку. Це базовий законопроект інтеграції України в НАТО", - додав він.

Також П.Порошенко наголосив, що провідні країни-члени НАТО є гарантами української безпеки за Будапештським меморандумом.

"Інших механізмів гарантування української безпеки, окрім як членство України в НАТО, не існує. І йдеться про те, щоб вони виконали узяті на себе зобов'язання. І ми будемо дуже наполегливо робити всі необхідні кроки для того, щоб гарантувати нашу безпеку", - підсумував президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА