12:56 16.04.2018

ВР почне розглядати законопроект про НБФБ цього тижня, - Луценко

1 хв читати
ВР почне розглядати законопроект про НБФБ цього тижня, - Луценко

У парламентській фракції "Блок Петра Порошенка" сподіваються, що Верховна Рада цього тижня розпочне розгляд законопроекту №8157 про Національне бюро фінансової безпеки.

"Ми сподіваємося і впевнені, що відповідний профільний комітет цей законопроект розгляне в середу. В четвер ми наполягатимемо на розгляді його в залі парламенту", - заявила представник президента у Верховній Раді, член фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

Вона зазначила, що цей законопроект визначений президентом як невідкладний і потребує прискореного розгляду.

У свою чергу заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко зазначив, що фракція виступає за включення цієї законодавчої ініціативи до порядку денного сесії у вівторок.

Як повідомлялося, голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зареєструвала у ВР законопроект №8157 про Національне бюро фінансової безпеки, який раніше критикувало Міністерство фінансів. Законопроект є альтернативним урядовим пропозиціям про створення Служби фінансових розслідувань (СФР).

При цьому передбачається, що НБФБ буде підзвітне президентові і парламенту, тоді як СФР передбачалося підпорядкувати Міністерству фінансів, Кабінету Міністрів або Міністерству внутрішніх справ.

Президент України Петро Порошенко виступав на підтримку ідеї створення НБФБ. Пізніше він визначив внесений законопроект як невідкладний. Водночас прем'єр-міністр Володимир Гройсман наполягає на необхідності створення СФР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА