07:21 17.04.2018

Країни G7 закликали Росію "терміново" дати відповідь у "справі Скрипаля"

2 хв читати
Країни G7 закликали Росію "терміново" дати відповідь у "справі Скрипаля"

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" випустили спільну заяву щодо ситуації навколо отруєння в Солсбері колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Заява опублікована на сайті уряду Канади, яка цього року головує у "Великій сімці".

"Ми, міністри закордонних справ країн "Великої сімки": Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та Сполучених Штатів Америки і Верховний представник ЄС єдині в тому, що найрішучішим чином засуджуємо атаку, яка відбулася проти Сергія Скрипаля та Юлії Скрипаль з використанням нервово-паралітичної речовини в Солсбері, Сполучене Королівство, 4 березня 2018 року", - йдеться в заяві.

У ній також підкреслюється, що Лондон "ретельно" поінформував партнерів по G7 стосовно даної справи. "Ми поділяємо і погоджуємося з оцінкою Великої Британії, що з високою часткою ймовірності", що Російська Федерація несе відповідальність за цей напад і що немає реального альтернативного пояснення цьому", - підкреслюють глави зовнішньополітичних відомств.

"Ми закликаємо Росію терміново відповісти на всі питання, пов'язані з інцидентом в Солсбері", - звертаються в спільній заяві представники країн "Великої сімки" до Москви.

Велика Британія обвинуватила Росію в причетності до отруєння Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Лондон запевняє, що обидва були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новачок", яка розроблялася в Росії. Москва свою причетність заперечує, вказує на бездоказовість обвинувачень. Раніше позицію Лондона підтримали США і низка інших західних країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА