13:08 17.04.2018

Україна та Молдова завершують демаркацію кордону

1 хв читати
Україна та Молдова завершують демаркацію кордону

Процес демаркації українсько-молдовського кордону перебуває практично на завершальній стадії, стверджує посол Молдови в Україні Руслан Болбочан.

"Ми підтверджуємо готовність і надалі рухатися шляхом зміцнення безпеки на центрально-придністровській ділянці державного кордону. Хочу висловити подяку українській стороні за підхід у процесі демаркації держкордону. На сьогодні ми практично перебуваємо на підсумковій стадії завершення цього процесу", - сказав він у ході публічної дискусії у вівторок у Києві.

При цьому дипломат особливо наголосив на високому рівні політичного діалогу між двома країнами та на важливості підписання президентом України Петром Порошенком закону "Про ратифікацію угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Республіки Молдова про спільний контроль осіб, транспортних засобів, товарів і предметів у спільних пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон".

Як повідомлялося, Верховна Рада ратифікувала угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Молдови про спільний прикордонний контроль 234 голосами 1 березня 2018 року. Угоду було укладено 6 жовтня 2017 року в Кишиневі. Після набуття чинності документа припиняє діяти угода між урядами України та Молдови про організацію спільного контролю в пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон від березня 1997 року. 12 квітня під час зустрічі з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом П.Порошенко підписав цей закон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА